fbpx
Home » Blog » 10 tips voor een goede verkooppresentatie

10 tips voor een goede verkooppresentatie

21 september 2015 Acquisitie

Vrijwel iedere ondernemer zal vroeg of laat zichzelf of zijn bedrijf moeten presenteren. Heb jij hier moeite mee?  Wij geven je alvast 10 tips mee voor een goede verkooppresentatie.

1. Zorg voor een goede voorbereiding

Begin op tijd. Als je de tijd neemt voor een goede voorbereiding van je presentatie is de kans groter dat je beter presenteert. Je hebt dan nog de tijd om misschien plaatjes, filmpjes of leuke voorbeeldjes toe te voegen aan je presentatie. Ook heb je nog de tijd om fouten te verbeteren of om iets aan te passen. Zorg voor een duidelijke structuur: inleiding, kern en afsluiting.

2. Kom met een goed verhaal

Als je een presentatie geeft is het altijd van belang dat je weet waar je het over hebt. Kom dus met een goed verhaal. Als je opgegeven moment niet meer weet wat je moet vertellen snappen de kijkers er ook niks meer van. Zorg ervoor dat je een duidelijke boodschap brengt, die goed is onderbouwd met argumenten en bij voorkeur ook met onderzoek, feiten en cijfers. Hiermee laat je zien dat je verstand hebt van zaken en kan je je publiek overtuigen met goeie standpunten.

3. Praat niet te veel

Spreek rustig, duidelijk, met voldoende volume en let op je uitspraak. Ga niet teveel over je eigen bedrijf praten, want wanneer je dit wel doet heeft het publiek uiteindelijk geen zin meer om daar naar te luisteren. Stel vragen en luister naar de antwoorden. Korte stilte momenten zijn niet erg. Een pauze in de teksten brengt rust en geeft de kijkers een moment om te verwerken wat je verteld hebt.

4. Zorg voor een natuurlijke houding

Wanneer je presenteert is je houding één van de belangrijkste dingen. Kijk zo min mogelijk naar het scherm, maar zorg voor een interactieve houding richting het publiek. Ga niet met je rug naar het publiek staan. Zorg ervoor dat je iedereen makkelijk kunt aankijken en je contact onderhoud met je publiek. Maak tijdens je presentatie ook gebruik van gebaren. Wanneer je gebaren maakt met je handen geeft dit oprechtheid en eerlijkheid weer.

5. Maak gebruik van beeldmateriaal

Wanneer je presenteert is het altijd goed om gebruik te maken van beeldmateriaal. Dit onthouden de kijkers beter, dan dat je aan één stuk door staat te praten. Maar onthou: ondersteun je beeldmateriaal altijd met een klein verhaaltje. Ook kan je de presentatie zonodig met een ‘teaser’, een grapje of interactief moment beginnen om de aandacht van het publiek te krijgen.

6. Gebruik recente referenties

Vertel aan de luisteraars wat je klanten over jouw bedrijf zeggen. Je kan voorbeelden noemen van wat vorige klanten is overkomen nadat zij met je bedrijf in zee zijn gegaan. Maar ga vooral niet een heel verhaal over je eigen bedrijf vertellen. Maak gebruik van de referenties. Pas ook je taalgebruik zo aan, zodat het goed bij je publiek past.

7. Zit op dezelfde golflengte als u gesprekspartners

Zorg ervoor dat je gesprekspartners jou begrijpen. Ga nooit over iets praten waarvan je weet dat het ze niet interesseert. En ook wanneer zij een discussie willen aangaan, laat ze dan in hun waarde. Enthousiasme en passie zijn de sleutel om je publiek ook enthousiast te maken. Als jij ervoor zorgt dat je zelf enthousiast bent over wat je aan het vertellen bent zal je publiek dat ook zijn.

8. Zorg voor een sterke opening

Als eerst begroet je natuurlijk de mensen die binnenkomen. Zo is het ijs al gebroken. Wanneer je presentatie van start gaat: begin dan vooral niet over je eigen bedrijf! Maar begin over het bedrijf van je gesprekspartner. Je gesprekspartner moet zich speciaal voelen, niet jij! Zorg er goed voor dat je weet wat voor bedrijf diegene heeft en vertel hierover. Dit hoort bij de voorbereiding van je presentatie.

9. Zorg voor een goede afsluiting

Bij elke situatie hoort een andere afsluiting. Meestal weet je van te voren wel wat je publiek wilt horen, maak daar dan ook gebruik van. Zorg voor een duidelijke afsluiting, kom terug op je standpunt en zet daarmee de boodschap krachtig neer. Geef aan het einde van je presentatie nog even een korte samenvatting en geef je publiek de gelegenheid om vragen te stellen. Geef hierop een duidelijk en passend antwoord.

10. Maak gebruik van de goede technologie

De meeste mensen denken bij het woord ‘presentatie’ gelijk aan een Powerpoint. Je hoeft natuurlijk niet perse gebruik te maken van een Powerpoint, soms is het beter om je laptop in je tas te laten. Als je voor deze optie kiest kan natuurlijk altijd nog gebruik maken van een whiteboard of flip-over. Ga daar alleen niet hele verhalen opschrijven. Haal informatie weg die niet meer relevant is. Zo hou je voor jezelf een goed overzicht en voor je publiek.

Wanneer je verkooppresentatie aan deze 10 tips voldoet, kan het bijna niet meer misgaan! Je moet doen wat bij jouw bedrijf past.

Acquisitie ANNO NU
TM Contact helpt bedrijven met acquisitie anno nu. Anno nu kan een bedrijf niet meer zonder plan om verkoop doelen te realiseren. Anno nu bieden de verschillende sociale platformen kansen aan ieder bedrijf om meer en sneller resultaat uit acquisitie te realiseren. En anno nu blijft persoonlijk telefonisch contact onmisbaar voor het maken van verkoopafspraken. Hoe ga jij om met acquisitie anno nu.

Welke presentatietips heb jij ter aanvulling? Neem contact op!

TM Contact
TM Contact
TM Contact helpt sinds 2006 bedrijven met acquisitie. Een team enthousiaste medewerkers staat al ruim 10 jaar klaar voor onze klanten. We vinden het in de eerste plaats geweldig om ondernemers te helpen met het leggen van contacten. Dat lijkt zo makkelijk. Iedereen heeft contact met andere mensen, maar om mensen te overtuigen zaken met u te doen is toch een vak apart. Een geweldig vak vinden wij.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *