fbpx
Home » Blog » Marketing trends 2016

Marketing trends 2016

10 december 2015 Marketing

Het jaar 2015 is alweer bijna verstreken, een nieuw jaar betekent nieuwe kansen en nieuwe ontwikkelingen. Vergeleken met de Verenigde Staten lopen we in Nederland flink achter als het gaat om marketing. In Nederland zijn er weinig bedrijven die serieus werk maken van marketing. Daarom hebben wij voor 2016 alvast uitgezocht wat nou de marketing trends zijn voor komend jaar.

the-future-of-marketing-2016-new-roles-and-trends-1-63816 marketing trends voor 2016:

 1. Maak optimaal gebruik van beeld (infographic, video, afbeelding). Hierdoor blijft men langer rondhangen op je website.
 2. Zorg ervoor dat er een aantal (veel gebruikte) keywords in je SEO hebt staan. Denk hierbij aan woorden die veel worden gebruikt, hierdoor vindt hij/zij sneller waar zij naar op zoek zijn.
 3. Tegenwoordig en in de toekomst wordt er veel gebruik gemaakt van smartphones, daarom is het van belang dat jouw website ook toegang biedt tot een mobiele website.
 4. Het is belangrijk dat je als bedrijf transparant bent. Wanneer klanten op je website kijken komen zij er naar 1 oogopslag achter wat je als bedrijf uitstraalt en wie je bent. Zorg er dus voor dat je website er goed uit ziet.
 5. Social media speelt steeds een grotere rol binnen een bedrijf. Zorg er dus voor dat je ‘echt’ sociaal bent op het social media, ga de interactie aan met de doelgroep. Communiceer!
 6. Denk breed wanneer je aan de slag gaat met marketing, maak bijvoorbeeld eens gebruik van videomarketing in plaats van alleen maar tekst. Hierdoor wordt het leuker voor de doelgroep.
 7. Elke branche en elk bedrijf gaat in 2016 marketing nodig hebben. In de tijd die komen gaat en de tijd waar we nu in leven bestaat er geen wereld meer zonder marketing.
 8. Een belangrijke trend die steeds populairder wordt en waar in 2016 na verwachting steeds meer gebruik van wordt gemaakt is: Snapchat. Dit is een goed middel om de doelgroep op de hoogte te houden van wat er allemaal gebeurd binnen je bedrijf. (Als je als bedrijf hier voor open staat natuurlijk).
 9. Als je ervoor kiest om een artikel te schrijven waarin je alleen gebruik maakt van tekst moet je ervoor zorgen dat je het dusdanig schrijft dat het artikel specifiek is gericht op één persoon.
 10. Veel marketing bloggers maken de fout om elke dag of elke week een nieuw artikel te schrijven en te publiceren. Dit is zonde van je tijd en de doelgroep zit ook niet te wachten op elke week een nieuw artikel. Dit kan een slechte invloed hebben voor je bedrijf.
 11. Email-marketing is één van het populairste digitale kanaal. Bijna iedereen ontvangt en leest tegenwoordig e-mails op zijn of haar smartphone. Wij verwachten dat dit in 2016 nog steeds populair blijft.
 12. Het bieden van een goede online klantenservice is altijd belangrijk, ook in 2016. Wanneer klanten vragen hebben of ontevreden zijn moet je hier als bedrijf altijd voor open staan en helpen wanneer nodig.
 13. De klant centraal stellen is een punt wat ook in 2016 nog steeds heel belangrijk is. Probeer is in de schoenen van de klant te staan en denk aan wat de klant wilt. Niet alleen wat jezelf wilt!
 14. Erg populair is de ‘homepageslider’ op je website. In een stuk of vijf beelden introduceer je producten, diensten of een hele organisatie aan het publiek. Je trekt hiermee op een makkelijke manier de aandacht van je klant en ‘showt’ je producten.
 15. De tekstpagina’s worden minder saai. Tegenwoordig kun je zelf leuke plaatjes ontwerpen met jouw eigen tekst erin. Steeds meer bedrijven maken hier gebruik van en de details worden steeds leuker. Maak hier in 2016 ook gebruik van.
 16. Bij marketing draait het er eigenlijk om: hoe gekker hoe leuker. Grote letters, kleine letters, verschillende lettertype, het maakt tegenwoordig allemaal niks meer uit. Hoe meer het opvalt, hoe leuker de klant het vindt!

2016 wordt weer een spannend jaar voor iedere branche en ieder bedrijf. Wij hopen dat we jouw met deze 16 marketing trends alweer een eindje op weg hebben geholpen. TM Contact wenst jouw alvast een succesvol en gezond 2016 toe!

Meer trends?

 • Dit zijn de 10 webdesigntrends voor 2016.
 • 27 opmerkelijke feiten en ontwikkelingen voor startups. (infographic)
 • De 3 grootste digitale ontwikkelingen voor 2016.
Heeft u vragen over marketing of wilt u meer weten? Neem contact op!

TM Contact
TM Contact
TM Contact helpt sinds 2006 bedrijven met acquisitie. Een team enthousiaste medewerkers staat al ruim 10 jaar klaar voor onze klanten. We vinden het in de eerste plaats geweldig om ondernemers te helpen met het leggen van contacten. Dat lijkt zo makkelijk. Iedereen heeft contact met andere mensen, maar om mensen te overtuigen zaken met u te doen is toch een vak apart. Een geweldig vak vinden wij.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *