fbpx
Home » Blog » Welk social netwerk past bij jouw bedrijf?

Welk social netwerk past bij jouw bedrijf?

01 november 2014 Marketing

welk-social-netwerkFacebook, Twitter, Pinterest, Instagram: je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Social media bieden organisaties zoveel mogelijkheden dat je niet altijd weet waar je moet beginnen. Herkenbaar?

Wie wil je bereiken?
De onderstaande infographic die ik deze week tegen kwam in de serie infographic day op Frankwatching, is een goed hulpmiddel om te bepalen wanneer je welk social medium inzet. Super handig!

Eerst denken dan doen
Voordat je ook maar denkt over het aanmaken van een account moet je jezelf echt een aantal vragen stellen en pas actie ondernemen als je het antwoord weet:

  • Wie wil je bereiken?
  • Wat heb je deze mensen te bieden?
  • Op welke platformen bevinden zij zich?
  • Welke problemen/wensen hebben zij?
  • Wat kan je nog meer aanbieden dan alleen geschreven tekst?
  • Hoe weet je of je acties succesvol zijn? Hoe ga je dat meten?
  • Heb je een plan gemaakt met een concrete contentplanning?

Maak een plan
Kortom, ga gedegen te werk en stel een plan op. Want de keuze van het social media-platform is slechts een onderdeel van een groter geheel. Wil je meer weten over het effectief kiezen van sociale netwerken voor jouw organisatie? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

welk social netwerk past bij jouw bedrijf?

Ben je er nog niet achtergekomen welk social netwerk het beste bij jouw bedrijf past? TM Contact helpt!


TM Contact
TM Contact
TM Contact helpt sinds 2006 bedrijven met acquisitie. Een team enthousiaste medewerkers staat al ruim 10 jaar klaar voor onze klanten. We vinden het in de eerste plaats geweldig om ondernemers te helpen met het leggen van contacten. Dat lijkt zo makkelijk. Iedereen heeft contact met andere mensen, maar om mensen te overtuigen zaken met u te doen is toch een vak apart. Een geweldig vak vinden wij.

Eén reactie op dit artikel

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *